Alarmsysteem Klasse 3

Klasse 3 Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

 • Bestaande uit een startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering.
 • Hellingshoekdetectie, omtrekdetectie, en interieurdetectie.
 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroom sirene en optische signalering.
 • Bediening door de originele sleutel bij voertuigen met SCM goedgekeurde sleutel.
 • Wordt geleverd met 2 tags ( Gemini) , 2 drivercards ( Cobra ) of 2 handzenders ( Defa ) bij voertuigen zonder SCM goedgekeurde sleutel.
 • Inclusief montage.
 • Prijzen Inclusief BTW.
 • Met SCM / CCV / VbV certificaat.
 • 5 jaar garantie op de inbouw.
 • Montage in onze werkplaats, of op een locatie* naar uw keuze.

Sinds 1-1-2015 mochten we voor het uitschakelen van een aftermarket alarmsysteem geen gebruik meer maken van de originele sleutel. Alleen op systemen met eigen autorisatie voor het vrijgeven van alarmsysteem en startblokkering konden we nog een SCM certificaat afgegeven.

In 2022 is deze regelgeving aangepast. Volledige bediening door de originele sleutel is mogelijk als het betreffende voertuig op de lijst met scm goedkeuringen staat.

Hier kunt u zien of uw voertuig op de lijst voorkomt: https://www.kiwa.com/nl/nl/markten/automotive-en-luchtvaart/voertuigbeveiliging/goedgekeurde-systemen/

Nieuwe klassenindeling: Klasse 1, 2 en 3 

Per 1 januari 2021 is de klassenindeling voor startonderbrekers en alarmsystemen (met hellingshoekdetectie) gewijzigd. De benaming van de klassen is terug veranderd naar de benaming die in het verleden werd gehanteerd: 

 • Klasse 1 (voorheen startonderbreker) 
 • Klasse 2 (voorheen alarmsysteem)
 • Klasse 3 (voorheen alarmsysteem met hellingshoekdetectie)

Zowel de oude als de nieuwe benaming kunt u tegenkomen in de polisvoorwaarden. Het gaat om dezelfde systemen, enkel de benaming is anders.

Nu al vanaf €699,-

Bel, of mail ons: Merk, type, bouwjaar, kenteken.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Originele sleutel

Sinds september 2022 is het mogelijk om achteraf een klasse 3 alarmsysteem te monteren op de originele sleutel. Dus zonder losse tag of extra handzender. Soms moeten we hiervoor wel de originele sleutel aanpassen met keyless protectors. De originele sleutel moet hiervoor wel SCM goedgekeurd zijn. Als de originele sleutel niet goed bevonden is, of als de autofabrikant zijn sleutel niet ter keuring heeft aangeboden bij SCM is het nog steeds verplicht met een losse handzender of losse tag te werken.

Gemini 932

Het Gemini alarmsysteem wordt geleverd met 2 tags. U gebruikt nog steeds de originele sleutel of het keyless systeem van de auto. De tag moet echter binnen 15 seconden na het openen van de auto herkend worden, anders zal het alarm alsnog afgaan. Bovendien zal de auto niet starten zonder tag. U hoeft de tag dus niet apart te bedienen. De tag wordt automatisch binnen enkele seconden herkend als u instapt. Het bereik is enkele meters.

Cobra-Vodafone 4627 klasse 3

Het Cobra alarm systeem wordt geleverd met 2 drivercards. U gebruikt nog steeds de originele sleutel of het keyless systeem van de auto. De drivercard moet echter binnen 15 seconden na het ontgrendelen van de auto herkend worden, omdat anders het alarm alsnog af zal gaan. Bovendien zal de auto niet starten zonder drivercard. U hoeft de drivercard dus niet apart te bedienen. De drivercard wordt automatisch binnen enkele seconden herkend als u instapt. Het bereik is enkele meters.

Defa DVS90 klasse 3

Het Defa alarm systeem wordt geleverd met 2 handzenders. Als u de auto afsluit met de originele sleutel of het keyless systeem van de auto zal het alarm automatisch inschakelen. Ook de start onderbreking zal in werking treden. De auto ontgrendelen doet u nog steeds met de originele sleutel of met het keyless systeem. Als u de auto opent heeft u nog 15 seconden de tijd om het alarm te deactiveren door middel van de Defa handzender.

 

‘Eigen autorisatie’ is hét antwoord op nieuwe diefstal methodes

Autodieven proberen vaak van buitenaf of via de OBD-stekker het informatie netwerk van de auto te bereiken. Hierdoor kunnen ze het alarmsysteem of de startonderbreker uitschakelen. Met een after-market systeem kan het systeem alleen met ‘eigen autorisatie’ uitgeschakeld worden. Daardoor is het voor de autodief zo goed als onmogelijk om het voertuig ongestoord mee te nemen.

‘Eigen autorisatie’ is ook hét antwoord op de diefstalgevoelige ‘keyless entry’ en ‘keyless go’-systemen. Hierdoor lukt het criminelen niet meer het signaal van de handzender te verlengen, en hiermee het alarm uit te schakelen. Daardoor kunnen ze uw auto niet meer snel en zonder inbraakschade meenemen.

 

SCM-CCV-VbV keurmerk

Om diefstal te voorkomen, adviseren wij u om uw auto te beveiligen met een extra SCM goedgekeurd alarm. Dus ook wanneer uw auto al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiliging systeem. Met een investering in een SCM goedgekeurd alarm maakt u het dieven lastig. U verkleint hiermee het risico op diefstal dus aanzienlijk.

Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.