Voertuigvolgsysteem klasse 4/5

[yoast-breadcrumb]

Voertuigvolgsysteem klasse 4/5

  • Met jammingdetectie
  • Inclusief montage
  • Prijzen Inclusief BTW
  • Met SCM / VbV certificaat
  • 5 jaar garantie op de inbouw
  • Abonnement vanaf € 18,25 per maand incl. BTW
  • Montage in onze werkplaats, of
    op een locatie* naar uw keuze

Per 1-1-2015 moet een voertuigvolgsysteem klasse 4/5 aan de nieuwe TT04 eisen voldoen.

De nieuwe benaming “voertuigvolgsysteem plus jammingdetectie” zegt het al. Er wordt op certificaat geen onderscheid meer gemaakt tussen klasse 4 en klasse 5. De bij klasse 5 verplichte koppeling met het (af-fabriek) klasse 3 alarmsysteem is hiermee vervallen. Deze koppeling is als optie uiteraard nog steeds mogelijk.

Nieuw is de jamming detectie. Vanaf 1-1-2015 wordt bij een voertuigvolgsysteem een extra blokkering ingeschakeld die herstarten van het voertuig onmogelijk maakt als jamming wordt waargenomen.

Basis systeem

Naast het voertuigvolgsysteem moet altijd een basis systeem aanwezig zijn. Het basis systeem is minimaal een SCM goedgekeurde klasse 1 startblokkering. Ook wordt vaak een SCM goedgekeurd alarmsysteem met hellingshoekdetectie klasse 3 vereist als basis systeem. Deze combinatie van het voertuigvolgsysteem (klasse 4) plus het alarmsysteem met hellingshoekdetectie (klasse 3) wordt ook wel aangeduid als klasse 5.

Heeft uw auto al een af-fabriek (klasse 1 of 3)  SCM goedgekeurd systeem ? Dan wordt dit vanzelfsprekend gebruikt als basis voor het voertuigvolgsysteem.

Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding. Maar de afhandeling van de melding door de politie is zeker zo belangrijk. Om dit te garanderen worden alarmmeldingen verwerkt via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC). Kiest u voor het voertuigvolgsysteem van Cobra-Vodafone, dan is er al een abonnement voor € 18,25 (incl. BTW) per maand. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Naast het abonnement voor de meldkamer kunt u het voertuigvolgsysteem ook uitbreiden met andere diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app waarmee u op afstand de startblokkering kunt activeren, traceren, live volgen en rit historie. Kiest u voor de Mi50 van Moving intelligence dan behoort ook rittenadministratie tbv de belastingdienst tot de mogelijkheden. Dit voertuigvolgsysteem heeft het Keurmerk RitRegistratie Systemen.

SCM keurmerk

Verzekeraars vinden het belangrijk om diefstal van uw auto tegen te gaan. Zij ontwikkelden samen met brancheorganisaties en overheid het keurmerk voertuigbeveiliging. Dit staat bekend als het Kiwa SCM Keurmerk. Het keurmerk geldt zowel voor de beveiligingsproducten als voor de inbouw ervan. Uw auto is immers pas goed beveiligd als de apparatuur op een vakkundige en betrouwbare wijze is ingebouwd.

Nu al vanaf €599,-

Bel, of mail ons: Merk, type, bouwjaar, kenteken.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.