Voertuigvolgsysteem klasse 4/5

Voertuigvolgsysteem klasse 4 en 5

 • Met jammingdetectie
 • Inclusief montage
 • Prijzen Inclusief BTW
 • Met SCM / VbV certificaat
 • 5 jaar garantie op de inbouw
 • Abonnement vanaf € 18,25 per maand incl. BTW
 • Montage in onze werkplaats, of
  op een locatie* naar uw keuze

Vanaf 1 januari 2021 is de klassenindeling voor voertuigvolgsystemen gewijzigd. De klasse voertuigvolgsysteem wordt opgesplitst naar Klasse 4 en Klasse 5, zoals in het verleden ook werd gehanteerd. 

Klasse 4 is een systeem dat 24/7 automatisch de positie van het voertuig kan bepalen en real-time kan doorgeven aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC) alsmede een startonderbreker/blokkeersysteem. Dit systeem is minimaal voorzien van de volgende functies:  

 • positiebepaling volgens GPS;
 • communicatie via GSM;
 • startonderbreker/blokkeersysteem welke na diefstal verplaatsing van het voertuig op eigen kracht kan voorkomen. 

Klasse 5 is een systeem dat 24/7 automatisch de positie van het voertuig kan bepalen en real-time kan doorgeven aan een PAC, alsmede een blokkeersysteem. Dit systeem is minimaal voorzien van de volgende functies: 

 • positiebepaling volgens GPS; 
 • communicatie via GSM;
 • startonderbreker/blokkeersysteem welke na diefstal verplaatsing van het voertuig op eigen kracht kan voorkomen; 
 • koppeling aan een klasse 3 alarmsysteem voor doormelding aan de alarmcentrale en een automatische inschakeling van het blokkeersysteem. 

Basis systeem

Naast het voertuigvolgsysteem moet altijd een basis systeem aanwezig zijn. Het basis systeem voor klasse 4 is minimaal een SCM goedgekeurde klasse 1 startblokkering. Ook wordt vaak een SCM goedgekeurd klasse 3 alarmsysteem met hellingshoekdetectie vereist als basis systeem. Deze combinatie van het voertuigvolgsysteem (klasse 4) en een alarmsysteem met hellingshoekdetectie (klasse 3) wordt ook wel aangeduid als klasse 5. Koppeling aan een klasse 3 alarmsysteem voor doormelding is bij klasse 5 verplicht.

Heeft uw auto al een af-fabriek (klasse 1 of 3)  SCM goedgekeurd systeem en heeft u hiervan een SCM certificaat ? Dan wordt dit vanzelfsprekend gebruikt als basis voor het voertuigvolgsysteem. 

Heeft u een auto met een af-fabriek systeem, maar heeft u hiervan geen SCM certificaat gekregen ?  Vanaf 1 januari 2021 zijn alle af-fabriek startonderbrekers en alarmsystemen getoetst aan de nieuwe KE01 voorschriften. Voertuigen die niet beschikken over een goedgekeurd Keyless Entry en/of Start systeem kunnen niet meer gecertificeerd worden. Vaak kunnen we deze af-fabriek systemen wel aanpassen zodat we deze alsnog kunnen certificeren.

Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding.

Maar de afhandeling van de melding door de politie is zeker zo belangrijk. Om dit te garanderen worden alarmmeldingen verwerkt via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC).

Kiest u voor het voertuigvolgsysteem van Cobra-Vodafone, dan is er al een abonnement voor € 18,25 (incl. BTW) per maand. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

 

Naast het abonnement voor de meldkamer kunt u het voertuigvolgsysteem ook uitbreiden met andere diensten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app waarmee u op afstand de startblokkering kunt activeren. Maar ook traceren, live volgen en rit historie behoren tot de mogelijkheden.

Kiest u voor de Mi50 van Moving intelligence dan behoort ook rittenadministratie tbv de belastingdienst tot de mogelijkheden. Dit voertuigvolgsysteem heeft het Keurmerk RitRegistratie Systemen.

 

SCM keurmerk

Verzekeraars vinden het belangrijk om diefstal van uw auto tegen te gaan. Zij ontwikkelden samen met brancheorganisaties en overheid het keurmerk voertuigbeveiliging. Dit staat bekend als het Kiwa SCM Keurmerk. Het keurmerk geldt zowel voor de beveiligingsproducten als voor de inbouw ervan. Uw auto is immers pas goed beveiligd als de apparatuur op een vakkundige en betrouwbare wijze is ingebouwd.

Nu al vanaf €649,-

Bel, of mail ons: Merk, type, bouwjaar, kenteken.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.